top of page

Klassisk massage

Tekniken i svensk klassisk massage är i grund och botten en systematisk manipulation av kroppens mjukvävnader. Med hjälp av strykningar, knådningar, tryck och töjningar på muskler, blodkärl, bindväv och hud får man en rad positiva både fysiska och mentala effekter. Ofta kompletterar jag massagen med medicinsk laser på eventuella smärtpunkter för extra effekt. Önskas riktigt hård massage bör du söka upp annan massör.

Muskler och smärtlindring

De vanligaste orsakerna till värk är muskelrelaterade. Genom att lösa upp muskelspänningar och öka elasticiteten i muskulaturen kan man ta bort eller reducera smärta och ge bättre rörelseförmåga. Endorfiner frigörs vid massage som därmed har en hämmande verkan på kroppens smärtsystem.

Cirkulation och immunförsvar

Massage ökar blod- och lymfcirkulationen, vilket för med sig en god cirkel av positiva effekter. Syre- och näringstillförseln ökar till organ, benstomme och muskler. Läkningsförmågan ökar, slaggprodukter rensas ut, immunförsvaret stärks genom bland annat ökad antal lymfocyter.

Avslappning och välbefinnande

Efter massagen upplever du harmoni och välbefinnande. Förklaringen till detta är att beröring och värme gör att kroppens lugn-och-ro-hormon oxytocin frisätts i kroppen. Det minskar samtidigt utsöndringen av stresshormonet kortisol och ger en djupt avslappnande effekt. En studie visar att kortisolnivåerna sjunker med över 30% efter en massage, visserligen kortvarigt men vid regelbunden massage kvarstår effekten längre och längre!

30 min 500 kr, 55 min helkropp 700 kr  


HUVUDVÄRKSMASSAGE 40 min

Vid denna behandling får du klassisk massage av rygg, axlar, nacke, hårbotten och ansikte. Medicinsk laser på nackmuskler och käkleder vid behov i syfte att minska spänningar. Har många kunder som fått god effekt och återkommande väljer denna.

40 min 600 kr


SCRUB + MASSAGE 

Här börjar vi med att skrubba ryggen med exfolierande handskar, även kallat torrborstning, för att få bort döda hudceller och lämna huden len och fräsch. Tvättas av med varm handduk och därefter massage med olja. 

55 min helkropp 800 kr


Taktil massage

Är en djupavslappnande beröringsmassage. Hela kroppen masseras extra mjukt från topp till tå med varm olja. Är du smärtkänslig och har svårt att gå på vanlig massage är den taktila massagen ett bra alternativ för dig liksom om du ofta känner dig stressad.

Lugn- och ro hormonet oxytocin frigörs extra mycket av den här beröringen, vilket innebär en positiv effekt på det så kallade parasympatiska nervsystemet i kroppen. Du kan därmed få en förbättrad magtarm-funktion, bättre sömn, mindre oro och stress efter en taktil massage.

Fokus vid denna behandling ligger även på att du ska få en positiv inställning till din kropp genom att öka din kroppsmedvetenhet.

Vill du, så går det förstås att få specifika problemområden masserade enligt klassisk stil och resten av kroppen taktilt masserade.

55 min 700 kr 75 min 900 kr


Gravidmassage

Som gravid kan det vara svårt att ligga på mage, därför används här en specialgjord massagekudde på bristen som skapar extra utrymme för mage och bröst så att du kan ligga skönt och ändå få behandling på baksidan. Ange gärna vid bokning om du önskar klassisk, taktil eller lymfmassage.

55 min 700 kr

Barnmassage

Precis som vi vuxna kan barn och ungdomar bli stressade och spända och ha nytta av massage. Förmåga till avslappning (utan tv/data/mobilskärm) är inte en självklarhet utan kan vara något man behöver träna på för att uppskatta.

Vid en massagebehandling för barn använder jag betydligt mjukare grepp och kanske bara rytmiska strykningar om man så vill.

8-15 år 30 min 400 kr

Lymfmassage

Denna massage passar alla men speciellt för dig som känner svullnad i kroppen och/eller tyngdkänsla i armar eller ben. Orsaker kan vara ett trögt lymfsystem. Har du opererat bort lymfkörtlar i samband med bröst-eller gyncancer kan denna massage, i kombination med egenvård, göra stor skillnad för att minska dina ödem.

Lymfsystemet blir extra påverkat vid hormonella förändringar som PMS, graviditet och under klimakteriet, känner du av svullnader vid dessa perioder är verkligen lymfmassage något för dig!

Det är en mycket mjuk och behaglig behandlingsmetod där man masseras med cirklar och strykningar i lymfsystemets riktning. Eventuella skador i form av ärr och svullnad arbetas lite extra med för att "lossa" eventuella blockeringar som hindrar flöde. Ibland kan koppning användas på benen för att öka effekten.

Första gången rekommenderas en 75 minuterstid.

75 min 900 kr, 55 min 700 kr

HOT STONE massage

Uppvärmda silkeslena lavastenar av s.k basalt i olika storlekar används i massagen över hela kroppen. Mycket avslappnande! Förutom den extra värmen ger också stenarna en skön tyngd.

55 min 800 kr

Hembesök

HEMBESÖK MASSAGE. Jag kommer hem till dig/er med massagebänk, olja etc och du/ ni kan välja klassisk massage, taktil avspänningsmassage, gravid- eller lymfmassage. Perfekt för småbarnsföräldrar som har svårt att komma ifrån eller bjud in din granne/väninna/mamma/dotter etc! 

Gäller kvinnor eller par och främst i Mölndal och centrala Göteborg, om det tar mer än 20 min med bil från Toltorpsdalen tillkommer ytterligare resekostnad.


2 x 50 min massage =925 kr per person = 1850 kr

1 x 60 min massage =1300 kr

Går ej att boka via bokadirekt-kalendern, hör av dig via telefon eller mail och föreslå önskad dag och tid!


bottom of page